Zaklada Ivanova Kuća

Trebamo sve! I tebe koji ovo čitaš!

Volontarijat

POSLANJE I CILJEVI

"Poboljšanje kvalitete života bolesnika i njihovih obitelji!"

To je poslanje ZIK-a, jer u odnosu na bolest, koja je sa znanstvenog medicinskog stajališta još uvijek malo poznata, ali čiji broj oboljelih raste diljem svijeta, kvaliteta života jedini je cilj koji danas realno može doseći onaj koji se odlučio staviti na uslugu bolesnom i njegovoj obitelji.

Kvaliteta života za ZIK ima vrlo precizno značenje. Na prvom mjestu mu je poštivanje pacijenta kao osobe. Progresivno i konstantno smanjenje sposobnosti oboljelih od ove bolesti prečesto dovodi da se bolesnika više shvaća kao nerješivi problem, nego kao osobu s dostojanstvom jednakim dostojanstvu svake druge osobe.

Kvaliteta života također znači svijest, poštovanje i razmjenu osjećaja: odbacivanja, izolacije, ljutnje, osjećaja krivnje, nemoći, frustracije - zajednički svim članovima obitelji koji se svakodnevno suočavaju s tom bolesti i koji se često osjećaju sami, beskorisni i ne uvijek na visini situacije.

ZIK, u svom svakidašnjem djelovanju, zalaže se za podupiranje načela da se moraju poduzeti svi napori, koristiti sva ljudska i gospodarska sredstva, kako bi se osiguralo da bolesnici i njihove obitelji imaju kvalitetu života više nego prihvatljivu.

Ciljevi su:

Informirati i senzibilizirati

Skrenuti pozornost institucija, svijeta medicine, tvrtki i opće populacije na Alzheimerovu bolest.

Pomoć i podrška

Članovi obitelji i bolesni od Alzheimerove bolesti postaju točka povezivanja i koordinacije te im pružaju usluge podrške.

Zastupanje, zaštita, sudjelovanje

Prava pacijenata i njihovih obitelji kako bi postigli bolju zdravstvenu i socijalnu politiku i bolje zakonodavstvo, sudjeluju u planiranju socijalno-zdravstvene politike.

Promicanje

Medicinsko i znanstveno istraživanje uzroka, njege i pomoći bolesnima od Alzheimerove bolesti.

Razvijati

Promicanje stvaranja i razvoja lokalnih dijelova ZIK-a, kako bi se osigurala učinkovita akcija na području.

Etičko načelo koje vodi filozofiju i djelovanje ZIK-a je prepoznavanje i poštivanje prava, dostojanstva i samoodređenja bolesnog od Alzheimerove bolesti.

Dostojanstvo i poštovanje prema bolesnima i njihovim obiteljima temeljne su vrijednosti koje karakteriziraju djelovanje ZIK-a.

Autonomija, neovisnost, transparentnost i integritet djelovanja temeljni su elementi etičke i društvene odgovornosti koju ZIK želi promicati na našem području.

Pretraživanje

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31